Bralci, ki vseh devet let osnovne šole pridno berejo in usvojijo bralno značko, postanejo zlati bralci. Tudi letos so projekt Zlata bralka, zlati bralci pripravili pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS. Za vse najboljše bralce so s podporo Javne agencije za knjigo in Telekoma natisnili knjigo Lovra Matiča Mali črv Oto z ilustracijami Tomaža Lavriča. Naši učenci jo bodo prejeli na valeti.

Nagrada za njihovo prizadevno branje je bila tudi prireditev v petek, 24. 5. 2024, v Ipavčevem kulturnem centru. Uvodoma sta vse zbrane nagovorili in o pomenu branja spregovorili ga. Albina Karmuzel, predsednica OZPM Šentjur, in ga. Katja Kladnik iz Knjižnice Šentjur. Gost prireditve je bil Nik Škrlec, igralec TV voditelj in ustvarjalec. Med številnimi stvarmi, ki jih rad počne, je tudi branje. Učencem je na zabaven način dal veliko koristnih nasvetov glede učenja in branja. Zbrani smi uživali ob njegovih spretnostih vožnje s kontraciklom,  žongliranja, sestavljanja rubikove kocke in pomnenja poštnih številk.

Zlati bralci so v šolskem letu 2023/2024 postali: Lucija Bratec, Nina Jagodič, Eva Meglič, Alisa Platovšek, Zala Jelen, Kaja Šmid, Maja Sterkuš, Anja Vodeb, Žana Skale Mastnak, Brina Hernaus, Jože Gerzina in Lukas Krajnc.

Upamo, da jim bodo sledile mlajše generacije in da bodo sami še naprej pridno brali ter po korakih usvajali številne veščine in znanja.