Danes, 16. 11. 2018 smo se zbrali in na šoli proslavili tradicionalni slovenski zajtrk. Berite naprej in spoznali boste, kako smo ga doživeli mi.

Dan se je začel kot običajen šolski dan. Na šoli smo zjutraj poslušali harmonikarje, ki so vadili za nastop. Čudovite melodije harmonikarjev je prekinil šolski zvonec in odšli smo v razrede, kjer smo pojedli tradicionalni slovenski zajtrk. Za zajtrk smo imeli črn kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Vsa živila so bila slovenskega porekla. Maslo smo dobili iz Zelenih dolin, črn kruh iz pekarne Geršak, domače eko mleko od lokalnega kmeta Čadeja, med je podaril čebelar Mastnak, jabolka pa gospa Vera Blagotinšek. Vse je bilo zelo okusno.

Po zajtrku smo imeli dejavnosti na temo zdravja. Poslušali smo izbrane pesmi in se ob njih gibali. Ob tem smo tudi telovadili ter preizkusili vaje, ki so zelo koristne za naše telo. Bilo je zelo zabavno.

Ob devetih smo se vsi učenci zbrali v telovadnici. Skupaj s harmonikarji smo zapeli pesem ČEBELAR. Obiskala sta nas tudi čebelarja, ki sta nam povedala veliko o čebelah in njihovem pomenu. Povedala sta nam, da brez čebel ne bi bilo življenja.

Dan smo zaključili z izdelavo izdelkov za Miklavžev sejem. S svojim trudom in pridnimi rokami tako želimo pomagati in prispevati za Šolski sklad. Izdelke bomo namreč prodajali na Miklavževem sejmu, ki bo v četrtek, 29. 11. 2018. Tudi pevci so se intenzivno pripravljali za koncert in opevali svoje glasove, da bo njihovo prepevanje na koncertu še prijetnejše za naša ušesa.

Ta dan je bil za naju nekaj posebnega. Želiva si, da bi potekal večkrat, hkrati pa sva vesela, ker ga imava možnost preživeti vsako šolsko leto malo drugače.

Nuša, Tim, 7. a razred