V četrtek, 30. 11. 2017, je bilo na naši šoli  praznično. Ob 16. uri se je telovadnica spremenila v  lepo okrašeno dvorano in obiskovalci so si ogledali predstavo z naslovom Muzikalni pujs. Zborovodkinja Metka Bevc je iz pesmi Muzikalni pujs pripravila dramatizacijo in pester koncertni nastop s petjem, plesom in igranjem.

V predstavi so nastopali Otroški pevski zbor in Mlajši mladinski pevski zbor, Orffova skupina šestošolk, folklora s podružnice Prevorje in mentorica Matejka Kramer, otroški pevski zbor s podružnice Loka in zborovodkinja Jasmina Bratec, mala in velika plesna skupina šole Pleši z mano, inštrumentalisti na violini, flavti, harmonikah, kitarah, citrah, baritonu in na bas kitari. Program sta povezovali šestošolki Karin Kristan v vlogi mame Pujse in Sara Pungeršek kot muzikalen Pujs. Gost na koncertu je bila Vokalna skupina Kresnice. Kostume in sceno sta izdelali Jožica Vodeb in Nataša Himmelreich.

Po predstavi je v prostoru pred telovadnico potekal Miklavžev sejem. Na lepo okrašenih stojnicah so učenci prodajali unikatne izdelke, ki so jih izdelali na tehniškem dnevu in pri izbirnih vsebinah. Na njih pa so se našle tudi stvari, ki so jih prispevali otroci iz podružničnih šol Loka in Prevorje. Obiskovalci so lahko izbirali med novoletnimi voščilnicami, svečniki, nakitom, adventnimi venčki, unikatnimi šali, kupili so lahko pekovske izdelke in še kaj. Nad izdelki so bili obiskovalci zelo navdušeni in so jih z veseljem kupovali.

Zbrana sredstva bodo namenjena učencem OŠ Slivnica pri Celju.