V ponedeljek, 17. junija 2024, smo se šestošolci in sedmošolci odpravili na zaključno ekskurzijo. Malo čez sedem nas je avtobus odpeljal v Postojno, kjer smo si najprej ogledali Postojnsko jamo.

V Postojnski jami smo se del poti vozili z vlakcem, del poti smo prehodili. Najzanimivejša je bila vožnja z vlakcem, v jami pa smo občudovali kapnike. Meni se je še posebej vtisnila v spomin Špagetna dvorana, v kateri majhni kapniki, ki visijo s stropa, res izgledajo kot špageti. Na koncu smo si lahko ogledali še akvarij s človeškimi ribicami in si kupili še kakšen spominek. Nato smo se odpravili v Pivko, kjer smo si privoščili kosilo in si napolnili baterije za ogled Parka vojaške zgodovine Pivka. V muzeju nas je prijazna vodička popeljala skozi razstavo in nam povedala veliko zanimivosti o vojakih in vojski. Ogledali smo si lahko helikopterje, tanke in vojaška letala, ki so bila razstavljena. Prav tako smo videli vojaško podmornico. Po lestvi smo lahko odšli vanjo in si jo ogledali tudi od znotraj. Ali ste vedeli, da je ta podmornica dolga 20 metrov in tehta 75 ton, čeprav je ena izmed najmanjših podmornic? Tudi v vojaškem muzeju smo si lahko kupili spominke. Ko nas je okoli šeste ure zvečer avtobus odložil pred našo šolo, se je ekskurzija končala.

Veliko učencev je bilo v Postojnski jami prvič. Na ekskurziji smo se naučili veliko novega in doživeli še en lep dogodek, ki nam bo še dolgo ostal v spominu in se ga bomo z veseljem spominjali.

Eva Polenšek, 6. razred