V torek, 11. 10. 2016 smo imeli učenci 6. razreda kulturno-tehniški dan.

Odpeljali smo se v Ljubljano, kjer smo si v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma ogledali simfonično matinejo Simfonična glasba na filmskem platnu. V Galeriji Cankarjevega doma smo si ogledali tudi razstavo Nikola Tesla človek prihodnosti, ki je posvečena 160. obletnici izumiteljevega rojstva. Izvedeli smo mnogo zanimivih podatkov o življenju genialnega izumitelja ter spoznali njegovo delo in izume, mnoge od njih pa smo lahko tudi preizkusili.

Nato smo se odpravili v Bistro, v Tehniški muzej Slovenije. Obiskali smo Dneve fizike, ki so ravno v tem času gostovali v muzeju. Preizkusili smo se v raznih eksperimentih in poskusih. Nato smo si v Tehniškem muzeju ogledali še stalne razstave na prometnem oddelku, kjer so razstavljeni Titovi avtomobili ter zbirke različnih starih in novejših vozil, na gozdarskem in lesarskem oddelku ter v slovenskem lovskem muzeju, kjer smo videli celovit prikaz divjadi v Sloveniji.

Domov smo se vrnili polnih novih spoznanj in prijetnih vtisov.

Učenci 6. a in 6. b razreda

Pri matineji mi je bilo najbolj všeč, kako so zaigrali Odo radosti in napovedovalec Blaž, ki je glasbene točke napovedoval kot papagaj, James Bond, vojak, psihiater.
Na razstavi Nikole Tesle mi je bilo najbolj všeč, ko smo držali žarnico in ko je gospod prižgal napravo, so žarnice zasvetile in naredila se je umetna strela.
V Tehniškem muzeju Bistra na Dnevih fizike mi je bilo najbolj všeč, ko je gospa na plin prižgala ogenj, potem pa je vklopila zvočnik in je ogenj začel plesati, in ko smo si ogledovali Titove avtomobile.

Jakob Tojnko

Na matineji v CD sem se imel lepo, bilo je veselo, malo smešni filmi na platnu in bilo je super poslušati glasbo. Blaž je bil super povezovalec in bilo je smešno, ko je prišel s pištolo oblečen kot James Bond.
Na razstavi Nikola Tesla sem se imel super. Najbolj všeč mi je bil tisti stroj, kjer smo držali žarnice in ko je razlagal in sem se veliko več naučil. Bilo je pa najbolj smešno, kako smo se prvič vsi ustrašili.
V Tehniškem muzeju mi je bilo všeč, ko smo šli v tiho sobo, ko smo gledali nagačene medvedje in ko smo šli gledat avtomobile in letala. Bilo mi je super.

Denis Kolar

Všeč mi je bilo, ko je bil napovedovalec Blaž vsakič, ko je prišel na oder drugače oblečen. Všeč mi je bilo tudi, ko je orkester igral, in ko so bili filmi.

Hana Žurej

Najbolj všeč mi je bil transformator, ki ga je izumil Nikola Tesla.

Žiga Polšak

Najbolj mi je bila všeč razstava starinskih avtov, traktorjev in tovornjakov ter nagačenih živali. Všeč mi je bila tudi razstava Nikola Tesla.

Marko Završek