V petek, 9. 6. 2023, smo se šestošolci odpravili na zaključno ekskurzijo. Najprej smo si ogledali Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki. V muzeju, ki je bil nekoč samostan, smo izvedeli veliko o lesu, ogledali smo si vodni mlin, razstavo živali in starih avtomobilov. Po ogledu muzeja smo odšli v sosednjo restavracijo, kjer smo imeli kosilo.

Nato smo se odpravili v slovensko prestolnico. Najprej smo se z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad. Izvedeli smo nekaj informacij o samem gradu, si ogledali film o njegovi zgodovini, z najvišje točke gradu smo občudovali Ljubljano. Kakšen prekrasen razgled!

Z vzpenjačo smo se spustili nazaj v mesto ter se peš odpravili proti Hiši iluzij. Na poti do tja smo se posladkali še s sladoledom.

V Hiši iluzij nas je prva iluzija pričakala že v garderobi. Na eni sliki smo lahko videli črnega ptiča, na drugi pa prazno ptičjo kletko. V ptiča smo morali gledati 30 sekund, ko pa smo pogledali v kletko, se je v njej pojavil bel ptič. V prvem nadstropju so se nahajali narobe obrnjena soba, soba z ogledali, postelja z žeblji in neke vrste oder z iluzijo višine. V drugem nadstropju smo lahko videli lebdečo pipo, iz katere je tekla voda, in šli skozi tunel, ki se je vrtel.

Na zaključni ekskurziji je bilo zabavno. Imeli smo se res lepo. 😊

Timon Jelen