V ponedeljek 17. 4. 2023 ob 17 uri NIJZ (Nacionalni ištitut za javno zdravje) organizira srečanje z naslovom Elektronske cigarete in drugi novejši izdelki s tobakom ali nikotinom, ki je namenjeno šolskim delavcem in staršem, ki si želijo pridobiti verodostojne podatke o tej temi. Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

V sklopu enournega dogodka bodo predstavljeni novi tobačni izdelki in izdelki z nikotinom, to so elektronske cigarete (”vejpi”), ogrevani tobačni izdelki in nikotinske vrečke (beli snus). Predstavljen bo tudi tobak za oralno uporabo (snus ali fuge). Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Vljudno vabljeni na srečanje.

Za udeležbo na srečanju se lahko prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/ee5d34b7.
Prijava je možna do vključno nedelje, 16. 4. 2023 oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijavljenim bomo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM v ponedeljek, 17. 4. 2023 dopoldne.