Od 23. januarja do 27. januarja 2023 je potekal 8. teden pisanja z roko, ki ga organizira Društvo Radi pišemo z roko. Letošnja nosilna tema je Mislim tiho, pišem počasi, namen pa opozoriti na počasnost kot vrednoto in poudariti, da pisava odraža naša notranja stanja. 
 
V okviru tega tedna se lahko izvajajo različne predpisane dejavnosti, ki spodbujajo ustvarjalnost. Na naši šoli smo se lotili dveh dejavnosti – prikaza živali Krajinskega parka Goričko in pisanja haikujev. Pri opisovanju živali so bili sodelujoči učenci razdeljeni v dvojice, v katerih so najprej morali raziskati žival, ki so jo izžrebali – na spletu so poiskali osnovne podatke o tej živali. Sledilo je pisanje pisnega sestavka v angleščini, žival so tudi narisali. Nastala je “knjižica” The Animals of the Goričko Nature Park, ki si jo lahko pogledate tukaj:
 

https://issuu.com/lili86/docs/the_animals_of_the_gori_ko_nature_park

Učenci 6. in 9. razreda so pisali tudi haikuje. Haiku je japonska pesniška oblika, ki ima le tri verze in skupaj le sedemnajst zlogov (prvi in tretji verz imata pet zlogov, drugi pa sedem). Prikazuje lahko trenutek iz narave ali dogajanje v človekovi notranjosti. Nastalo je 27 haikujev, ki smo jih predstavili na plakatu.