Kako je bilo fajn!!

A še ne bi prespali kar eno noč?

O, zakaj moramo že domov!?

Tudi drugo leto bomo to imeli, kajne?

Tako so modrovali učenci naše podružnice, ko so v soboto, 4. 6. 2022, čakali na starše, da jih odpeljejo domov. Dogodek Noč pravljic, ki so ga vsi zelo nestrpno čakali, je žal tako hitro minil.

V petek, 3. 6. 2022, smo se ob 18. uri zbrali v šoli in najprej v telovadnici odložili vso prtljago. Sledila je predstavitev najljubše pravljice in prav vsak učenec se je na pripovedovanje zares skrbno pripravil. Prišel je čas večerje in palačinke z evrokremom ali marmelado so nam vsem zelo teknile. Ker je zunaj rahlo deževalo, smo pred sprehodom odigrali še igro med dvema ognjema. Nato smo se sprehodili po Loki, se nadihali svežega zraka ter se vrnili v šolo. Začel se je kino, zaspan ni bil prav nihče … Toda čas je hitro mineval in končno smo se morali odpraviti v telovadnico, kjer smo si uredili ležišča in se pripravili na spanje. No, brez plesa v pižamah res ni šlo in tudi ne brez pravljice, ki nam jo je prebrala Zala, kaj kmalu pa nas je ujel spanec in počasi je naše klepetanje postajalo vse tišje. Ko smo se zjutraj zbudili, smo pospravili vse, kar je bilo potrebno, zajtrkovali in se odpravili še na pohod proti Tunfu. Vrnili smo se nazaj k šoli in odhod domov je bil neizogiben.

Ta dogodek bo prav gotovo vsem nam ostal v prijetnem spominu in upamo, da ga bomo tudi drugo leto, že petič po vrsti, lahko izvedli.