Na zadnji šolski dan, 23. 6. 2023, se je zjutraj na šolskem dvorišču odvijala proslava ob dnevu državnosti ter zaključna prireditev šolskega leta. Zaigralo in zapelo se je nekaj domoljubnih pesmi: od slovenske himne Zdravljice do šentjurske himne Domovini, prelepe Moja dežela in recitacije, kako je Slovenija postala samostojna. Prvič smo lahko poslušali zvoke violončela, iz katerega je prijetne zvoke ustvarila Anika Novak Štante. Pri proslavi so sodelovali tudi šestošolci: David in Julija sta vodila program, Timon, Melanija in Tinkara pa so se preizkusili v vlogi igralcev, saj so ponazorili tri slovenske simbole (zastavo, grb in himno), ki so se med seboj prepirali o tem, kdo je najpomembnejši. Na koncu so ugotovili, da en brez drugega ne bi imeli nobenega pomena, zato so vsi enako pomembni.

Na prireditvi so se učenci s šopkoma rož poslovili od dveh učiteljic, ki odhajata v pokoj – učiteljice Alenke in Silve. V zaključnem delu programa so se s plesnima točkama predstavile plesalke pod mentorstvom Danaje Krajnc, na koncu pa je na dvorišču zazvenela še naša letošnja evrovizijska pesem skupine Joker out: Carpe diem – izkoristi dan!

Naj bo ta skladba NAŠA himna poletnih počitnic, ki nas bo spomnila, da je življenje polno lepih trenutkov in priložnosti!