V torek, 8. junija 2021, smo za zaključek projekta Zlata bralka, zlati bralec pripravili prireditev, na kateri smo gostili go. mag. Marijo Artiček, našo nekdanjo učiteljico likovnega pouka in knjižničarko. Navdušila nas je z zanimivim in doživetim pripovedovanjem o svojih koreninah, življenju nekoč, izbiri poklica, o knjigah, knjižnici, ljubezni do knjig, o tem, s kakšnim veseljem je opravljala učiteljski poklic, kako jo je vedno veselilo delati z mladimi, o svojem likovnem in literarnem ustvarjanju, ki ju je v zadnjem obdobju združila v šestih knjigah. Poslušali in vživljali smo se v njene pesmi.  Zvedeli smo veliko naukov, modrosti. Pohvalila je vse učence za njihov trud pri branju.  Nagradila ga je tudi s podarjeno knjigo.  Vsi zlati bralci so prejeli njeno pesniško zbirko Meglice iz jezera in morja, v katero je vsakemu zapisala lepo misel, življenjsko vodilo: ” S knjigo potuj proti zastavljenemu cilju, ona bo svetovalka, uteha, vir veselja in znanja.”

Na dogodku so zlati bralci od Društva Bralna značka Slovenije in Zveze prijateljev mladine Slovenije za vseh devet let osnovnošolskega branja za Bralno značko prejeli spominsko priznanje in knjižno nagrado, knjigo Toneta Partljiča z naslovom Partljič.com. Podelili sta jih ga. ravnateljica Marjeta Košak in njihova mentorica Polona Vengušt.

Zlate bralke in zlati bralci so v šolskem letu 2020/2021 postali: Ana Mastnak, Leja Planko, Klavdij Lesjak, Zoja Ojsteršek, Eva Robič, Anej Ojsteršek, Sara Pungeršek, Karin Kristan, Danaja Krajnc, Nina Polenek Štorman, Nina Steiner, Alen Salobir, Luka Mansutti in Miha Mansutti.

Veseli nas, da imamo na šoli v letu, ko Bralna značka praznuje 60. obletnico, tolikšno število zlatih bralcev.

Vsem čestitamo za dosežek in jim želimo še naprej veliko veselja ob prebiranju knjig.