Že nekaj let zaporedoma v Tednu mobilnosti učiteljice vzpodbujamo naše šolarje, da se na določen dan odpravijo domov ali pa v šolo na trajnostni način in tako prispevajo k zmanjšanju onesnaženosti narave ter varčevanju energije.

V sredo, 22. 9. 2021, smo se z nekaterimi učenci in učiteljicama odpravili peš iz šole domov proti Dobrini. Nekajkrat smo se na poti ustavili, da smo popili malo vode, a že takoj nato nadaljevali s hitrim tempom. Na vsaki avtobusni postaji nas je zapustil kakšen učenec, ki smo mu veselo pomahali v slovo. Po dobri uri hoje smo že prispeli v Dobrino, kjer smo se poslovili in se dogovorili, da hojo še kdaj v toku leta ponovimo, saj smo razdaljo zaradi prijetnega vzdušja res hitro prehodili.

Gremo peš tudi v šolo? Seveda, v petek, 24. 9. 2021, smo se starejši učenci z učiteljico napotili mimo Kovala do Podgaja, kjer sta nas pričakala Luka in prvošolec Rok. Vsi skupaj smo se po glavni cesti odpravili peš v šolo. Seveda tudi tokrat brez veselega klepeta ni šlo, dobili pa smo tudi dovolj dodatne energije za šolsko delo. To je bila res uspešna jutranja telovadba!

Bravo, naši šolarji, le tako urno v šolo  ali domov še naprej!!