V četrtek, 5. maja 2022, smo izvedli projekt Rastem s knjigo, ki je nacionalni projekt za spodbujanje branja in obiskovanja splošnih knjižnic. Namenjen je sedmošolcem in tudi dijakom prvih letnikov srednjih šol.

Obiskali smo Knjižnico Šentjur. Spoznali smo urejenost in obseg knjižnične zbirke, sistem Cobiss, način rokovanja z dragocenejšimi knjigami. Ogledali smo si predstavitveni filmček o knjigi Jaz sem Andrej. Vsak sedmošolec jo je prejel v dar kot spodbudo za nadaljnje branje. Predstavili so nam tudi druga dela Vinka Möderndorferja. 

V sklopu kulturnega dne smo si ogledali  “zaklade”, ki so jih našli na Rifniku, ali ob njegovem vznožju, razstavljene v muzejski zbirki na Zgornjem trgu.

V Galeriji Zgornji trg smo si poleg slikarske razstave ogledali tudi potujočo razstavo o Evropski uniji.

Obiskali smo še Ipavčevo hišo, kjer smo spoznali način življenja meščanov nekoč in zgodbe, slike, predmete, melodije, kvize, igrice, povezane z rodbino Ipavec. Preizkusili smo tudi oblazinjeno udobje poročne dvorane.

Učenci obeh razredov smo se družili na Ipavčevem vrtu ob malici in skupinskem fotografiranju.

Preživeli smo lep, kulturno obarvan dan. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas prijazno sprejeli in nam približali branje, knjižnice, sedanjost in preteklost.