V petek, 15.11.2019 smo na Prevorju obeležili dan slovenske hrane in si tako kot na drugih šolah po Sloveniji  privoščili TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.

Domači kruh, ki ga je spekla družina Lipovšek, mleko in med, iz kmetije Bevc, jabolko in maslo so bili odličen zajtrk in prava energijska bombica za delo, ki nas je čakalo v nadaljevanju.

Po zajtrku nas je obiskal čebelar gospod Marjan Bevc, ki nam je predstavil delo čebelarja, čebelarske pripomočke ter poudaril pomen čebel za človeka.

Ob zvokih harmonike izpod spretnih prstov Žana Pertinač,  je skupaj z učenci ter otroki iz vrtca zapel tradicionalno Slakovo pesem Čebelar.

Po šoli je kmalu zadišalo po palačinkah, ki so jih pekli učenci 4. in 5. razreda ter slastnih medenjakih, ki so jih pridno pekli učenci 1. triade.

Palačinke so bile res dobre in smo jih z veseljem pojedli, če pa bi radi poskusili prevorske medenjake, pa lepo vabljeni na Miklavžev sejem, 28.11.2019 na OŠ Slivnica pri Celju.

 

Dostopnost