Turistični krožek je tudi letos sodeloval na festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga že 31. leto organizira Turistična zveza Slovenije. Na razpisano temo Potujem, torej sem je izdelal seminarsko nalogo z naslovom Po poteh kozjanskega razbojnika Robina Hooda, v katerem je predstavil dvodnevni program. V njega je vključil turistično ponudbo Prevorja in zgodbe o razbojniku Guzeju. Nalogo je predstavil na turistični tržnici, ki je bila v četrtek, 23. marca 2017, v Mercator centru v Celju.

Na tržnici je sodelovalo še 15 osnovnih šol s širšega celjskega območja. Petčlanska komisija je poleg naloge ocenjevala tudi njihove stojnice in nastope učencev. Naši učenci so se odlično odrezali in za svoj trud prejeli zlato priznanje. Na turistični tržnici so sodelovali: Nika Pungeršek, Patricija Tanšek, Brina Gorza, Barbara Zalokar, Anej Tanšek, Maja Podkrajšek, Leja Ratej, Luka  Voga, Urh Urleb, Žiga Tovornik, Benjamin Košak Pevec, Kristjan Jurjec, Žan Fendre. Pri nalogi in izdelovanju izdelkov so sodelovali še Peter Mansutti, Gregor Mansutti in Niko Žafran.

Člani krožka se bodo z mentoricama Bredo Županc in Jožico Vodeb udeležili tudi predstavitve na turistični tržnici v Mariboru, ki bo v četrtek, 20. aprila 2017.