Učenci in učiteljice PŠ Loka pri Žusmu smo se v ponedeljek, 22. 6. 2020, približno ob 8. uri odpravili na pohod. Z nahrbtniki in obilo dobre volje smo izpred naše šole odšli novim dogodivščinam nasproti. Pot nas je vodila proti proti Babni Gori. Med potjo smo se pogovarjali in si ogledali veliko zanimivosti.

Najprej se nam je pogled ustavil na velikem kamnolomu pod stolpom Ljubezni, ki se še kar naprej širi. Potem pa smo zagledali pravljično hišo na drevesu in se pod njo fotografirali. Bila nam je zelo všeč. Malo naprej smo skozi mrežo opazovali  skupino jelenov, ki so tekali sem in tja. Bilo jih je zelo veliko. Mislili smo tudi, da bomo videli noje, ki so jih tukaj imeli še pred leti. Zdaj jih ni bilo, oglasil pa se je pav in nas pozdravil. Nismo šli do vrha Babne Gore, ampak smo se po drugi poti začeli spuščati navzdol. Na pašniku smo videli goske in račke, pa tudi krave, ki so nas opazovale. Tudi žejni smo postali in smo se ustavili na poti skozi gozd. Pot smo nadaljevali in kmalu prispeli do hiše v Dolgem potoku. Tukaj smo zavili na glavno cesto proti Loki, naredili še kratek ovinek po bolj varni poti in kmalu smo prišli do šole. Bil je čas, da pojemo šolsko malico.

Ker športnega dne še ni bilo konec in smo imeli še dovolj energije, smo na igrišču še odigrali igri Med dvema ognjema in tudi nogomet. Učenci so se dobro borili za žogo in zmago. Preživeli smo lep zadnji športni dan v tem šolskem letu.