V ponedeljek, 15. maja 2017, je bila prireditev ob zaključku bralne značke v kulturnem domu Gorica pri Slivnici. Obiskali so nas dijaki Šolskega centra Celja in njihove mentorice dr. Tanja Jelenko, Irena Sojč in Metka Jagodič Pogačar.

Priredili so nam bogat program, v katerem so nam predstavili zgodbo iz slikanice dr. Tanje Jelenko Naj odnesem domov. Vsi učenci in učitelji smo pozorno spremljali njihov čudovit nastop, v katerem so dramatizirali zgodbo dečka, ki so ga v dolgočasnem mestu obiskale nenavadne želje … Deček bi rad iz galerije odnesel domov najlepšo sliko, iz živalskega vrta največjega slona, s koncerta pevkino melodijo, z morja pa sončni zahod. Mama in oče sta mu priskočila na pomoč … Deček ni bil več žalosten, saj je vedel, da je na svetu še veliko vsega, kar bo lahko doživel in ustvaril v življenju.

Zgodba Naj odnesem domov nam sporoča, da ne moremo imeti vsega, kar bi si želeli, da pa si lahko to ustvarimo.

Projektno skupino Ustvarjajmo v timu sestavljajo dijaki, med katerimi sta tudi naša nekdanja učenca Domen Lipnik in Vid Palčnik, ki sta  pripomogla tudi h glasbeni in pevski obogatitvi predstave. Ponosni smo na njiju, ker sodelujeta v projektu, namenjenemu spodbujanju branja med mladimi. Celotna ekipa je navdušila polno dvorano.

V nadaljevanju programa sta Alja Pohajač in Nika Škornik na oder poklicali vse učence, ki so v tem šolskem letu postali naj bralci. Povabili sta tudi zlate bralce, učence, ki so vseh devet let šolanja prebrali knjige za bralno značko. Fotografirali so se z našimi gosti. O nastanku slikanice in predstave nam je spregovorila tudi avtorica. Upamo, da bo nastalo tudi nadaljevanje zgodbe in da nas bodo še kdaj obiskali. Prireditev smo zaključili z velikim aplavzom.