Projekt Rastem s knjigo – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu je nacionalni projekt, v katerega so že enajsto leto zapored vključeni vsi slovenski sedmošolci in je obvezen del letnega delovnega načrta. Namen projekta je motivirati učence za branje kvalitetnega mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev in jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Ob obisku splošne knjižnice učenci spoznavajo knjižnična informacijska znanja, seznanjajo se z najnovejšim mladinskim leposlovjem, avtorji in knjigo, ki jo bodo prejeli v dar. Letos bodo vsi sedmošolci obdarovani s knjigo pisatelja Vinka Moederndorferja Kit na plaži.

Projekt izvaja Javna agencija za knjigo v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Pionirsko – centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana (MKL), Zavodom RS za šolstvo, Združenjem splošnih knjižnic, Sekcijo šolskih knjižnic pri ZBDS, Društvom šolskih knjižničarjev Slovenije in Društvom slovenskih pisateljev.

Kulturni dan bomo izvedli v četrtek, 9. marca 2017,  v sodelovanju s Knjižnico Šentjur, Turističnim informativnim centrom Šentjur ter Občino Šentjur. Poleg Knjižnice Šentjur si bomo ogledali še Ipavčevo hišo ter Muzej Rifnik in njegovi zakladi.