V četrtek, 22. 12. 2016, smo se učenci in učitelji naše šole zbrali v telovadnici in s proslavo obeležili prihajajoči praznik dan samostojnosti in enotnosti.

Po slovenski himni, ki so jo izvedli člani mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Metke Bevc, nas je nagovorila učenka Lana Dobrotinšek. Spomnila nas je, da v tem čudovitem prazničnem času ne smemo pozabiti na 26. december, dan, ko so bili razglašeni rezultati plebiscita, ki so pokazali, da smo se Slovenci složno odločili, da stopimo na pot osamosvojitve. Zato na ta dan obeležujemo državni praznik dan samostojnosti in enotnosti.

Nato je sledila igra dramske skupine  BB Show z naslovom Babica zima, kje si?  pod mentorstvom učiteljice Branke Brodej, ki so jo s pesmicami popestrili otroški in mlajši mladinski pevski zbor z zborovodkinjo Metko Bevc. Glasbeno opremo za celo igro in spremljavo pesmi je uredil gospod Boštjan Artiček. Nastopajoči igralci, plesalci in pevci so svojo nalogo več kot odlično opravili, kar je bilo razvidno iz odzivov občinstva.

Na koncu smo prisluhnili še besedam ravnateljice, gospe Marjete Košak, ki nam je zaželela mirne in lepe praznike.

S poukom bomo spet začeli  3. 1. 2017 s I. urnikom.