V petek, 18. 11. 2016, je ob dnevu slovenske hrane na naši šoli potekal naravoslovni dan, v sklopu katerega smo izvedli tri projekte.

Ob 8. uri smo se vsi učenci zbrali v svojih učilnicah in 1. šolsko uro so potekale delavnice za  Zdravo šolo – Izboljševanje duševnega zdravja.

Nato je  po razredih sledil tradicionalni slovenski zajtrk – medeni zajtrk. Imeli smo črn kruh, med iz šolskega čebelnjaka, maslo, čaj z zelišči iz šolskega vrta ter jabolka. Bilo je okusno.

Po zajtrku smo imeli v telovadnici poseben dogodek. Zbrali smo se vsi učenci in učitelji, obikal pa nas je tudi gospod Peter Močnik, čebelar iz Čebelarskega društva Slivnica pri Celju. Najprej nas je pozdravila ravnateljica in povedala, zakaj smo se zbrali. Medeni zajtrk praznuje letos že 10 let. Čebelarska zveza Slovenije, ki uspešno sodeluje s šolo in vrtci, nas je ob tej priložnosti povabila k jubilejnemu dogodku. Tako se je tudi naša šola z veseljem priključila najštevilčnejšemu čebelarskemu pevskemu zboru. Ob 10. uri smo po vsej Sloveniji, a vsak na svoji lokaciji, zapeli pesem Čebelar ansambla Lojzeta Slaka (zapelo je preko 30.000 pevcev). Naš nastop, ki so ga s harmonikami spremljali naši učenci, smo tudi posneli in ga poslali na Čebelarsko zvezo Slovenije ter ga objavili na YouTubu. Ta dogodek naj nas opomni na pomen čebel v naravi in na našo dolžnost ohranjati čisto naravo.

Sledile so aktivnosti za Shemo šolskega sadja in zelenjave. Učenci od 1. do 5. razreda so oblikovali kotičke sadja in zelenjave v razredih, plakate  ̶  košarice zdravja, sadno solato, koruzne žemljice, okraske iz papirja v obliki čebelic in rožic, sadno-zelenjavna nabodala ter kroglice iz piškotov in sadja. Učenci prve triade so na šolskem igrišču izvedli tudi projekt Tek podnebne solidarnosti.

Učenci od 6. do 9. razreda so po razredih  izdelovali plakate, sestavljali slogane, pregovore in pesmice na temo sadja in zelenjave. Nato so pekli različne medene piškote, delali zelenjavne namaze in rezance.

Vsi učenci smo se ob koncu naravoslovnega dne zbrali v večnamenskem prostoru, kjer smo lahko poizkusili dobrote, ki so jih pripravili sošolci.

Med delom so nastale tudi fotografije, ki si jih oglejte spodaj.