V petek, 28. 10. 2016, je na OŠ v Gorici potekal tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda.

Najprej smo se ob osmi uri vsi učenci naše šole zbrali v večnamenskem prostoru, kjer smo s krajšo proslavo obleležili dan reformacije in dan spomina na mrtve. Učenci razredne stopnje so se predstavili s prisrčnimi deklamacijami in pesmimi, spet drugi so nas razveselili z igranjem na različne glasbene inštrumente. Vseskozi pa nas je spremljala ubrana pesem otroškega, mlajšega mladinskega in mladinskega pevskega zbora.

Nato so učenci rezredne stopnje nadaljevali s poukom, na predmetni stopnji pa je potekal tehniški dan v obliki različnih delavnic. Učenci so v manjših skupinah izdelovali izdelke iz papirja za dekoracijo šolskih prostorov, cofke in kapice iz volne različnih barv in debelin ter lepo oblikovane in okrašene broške. Še posebej se je ustvarjalnost kazala v oblikovanju voščilnic, takih iz najrazličnejšega okrasnega kartona ter pri perforiranih in šivanih voščilnicah, pri katerih so učenci pokazali dobro mero natančnosti in vztrajnosti. Izdelovali so tudi raznobarvne ogrlice iz pene, svečnike iz gline ter svečnike, izdelane iz kozarcev, natančno oblepljenih s tanko vrvico in okrasnimi trakovi. Delavnica izdelovanja adventnih venčkov je potekala zunaj in morda je poleg marljivosti učencev k čudovitim končnim izdelkom pripomogel tudi svež zrak.

Učenci so ob koncu tehniškega dne povedali, da so ponosni na svoje izdelke in upajo, da bodo všeč tudi tistim, ki jih bodo kupili. Njihovo ustvarjalnost si lahko ogledate v galeriji.

Vsi ti kreativni izdelki učencev so, kot vsako leto, namenjeni prodaji na šolskem Miklavževem sejmu, ki bo letos potekal 8. decembra popoldan. Z nakupom drobnih izdelkov, s katerimi lahko svojim bližnjim polepšate praznike, boste prispevali v Šolski sklad OŠ Slivnica pri Celju.