Na državno tekmovanje iz znanja angleščine za učence 7. razreda, ki ga organizira Slovensko društvo učiteljev angleškega jezika (IATEFL Slovenia), se je z naše šole uvrstila ena skupina sedmošolcev – Tia Ivanjko, Timon Jelen, Manca Kupec Arzenšek in Klemen Trobec.

Tema letošnjega tekmovanja je bila United we stand, divided we fall (V slogi je moč.). Tekmovalci so morali razmisliti o pomenu solidarnosti, sodelovanja, vzajemne pomoči in življenja v skupnosti. Tekmovalna komisija je iskala ustvarjalne izdelke, ki so se navezovali na vprašanja medsebojnih odnosov, sodelovanja in pomoči v različnih socialnih okoljih. Filmčki so morali prikazati pomen medsebojnega sodelovanja in prednosti le-tega ter težave, s katerimi se soočamo, ko delujemo nepovezani.

Na državno raven se je uvrstilo 568 učencev, ki so tekmovali v 156 tekmovalnih skupinah. Zlato priznanje je osvojilo 14 skupin (46 tekmovalcev), srebrno priznanje 45 skupin (171 tekmovalcev) in bronasto priznanje 32 skupin (117 tekmovalcev). Filmček All For One, One For All!, ki so ga ustvarili Tia, Timon, Manca in Klemen, je osvojil zlato priznanje.

Iskrene čestitke našim tekmovalcem! 😊

Povezava do filmčka (priporočamo ogled s slušalkami):

https://drive.google.com/file/d/1DkHPzYfRmx0doSjeoMkausWvpQv3HtzV/view?usp=drive_link