Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka. Zakaji in zatoji radovednosti se je glasila letošnja tema Tedna otroka, ki je kot vedno potekal prvi teden v oktobru.

Tudi na naši šoli se je v tem tednu poleg pouka na razredni stopnji dogajalo še marsikaj.

V ponedeljek smo imeli narobe oblečen dan, sladico (čokoladni mafin) smo si privoščili že kar po malici. V torek smo se igrali s svojimi igračami in namiznimi igrami, v sredo imeli gibalne aktivnosti na prostem, v četrtek je bil dan norih frizur in pokrival, v petek pa nam je dramska skupina iz Dramelj zaigrala igrico Packarija.

Ta teden smo v šolo v čim večjem številu prihajali na trajnostni način (peš ali z avtobusom), pridno zbirali igrače, knjige, družabne igre, sestavljanke ipd. za Drobtinico, v razredu imeli »čudežni kozarec«, ki nam je izpolnjeval želje. Nekateri smo lahko ta teden spreminjali sedežni red v razredu, prvošolce je obiskal policist in se z njimi sprehodil po okolici šole. Razvajal nas je tudi Rdeči križ Šentjur, ki nam je omogočil plesne delavnice (1., 2. in 4. razred), delavnice prve pomoči in oživljanja (3. razred) ter peko cimetovih rolic (5. razred).

Aktivnosti smo zaključili šele v torek, 10. 10. 2023, s humanitarno akcijo Drobtinica, ko smo podarjene igre, igrače, knjige … kupovali po simbolni ceni 1 evro. Z akcijo smo spet pridno napolnili šolski sklad.

Nekaj utrinkov »našega tedna« si lahko ogledate spodaj.