Zelo uspešno so na tekmovanju KTO in Robobum sodelovali tudi učenci naše šole…

V petek, 8. aprila je na II. OŠ v Celju potekalo regijsko tekmovanje v znanju in spretnostih iz konstruktorstva in tehnologij obdelave.

Tekmovanja so se udeležili:Nejc Polenek Štorman in Benjamin Košak iz 6.a, Žan Debelec iz 7. r, Sebastjan Obrez in Benjamin Lipnik iz 8. r ter Jure Tojnko iz 9.b razreda.

Učenci so bili zelo uspešni, saj so prav vsi dosegli bronasta priznanja.

Preteklo soboto, 14. 5. so se udeležili še državnega tekmovanja, ki je potekalo v Mariboru na Fakulteti za naravoslovje in matematiko. Tudi tukaj so naši tekmovalci pokazali izredno znanje in spretnosti v različnih tekmovalnih panogah s področja tehnike in zasedli kar tri druga mesta v državi: Jure Tojnko iz 9. b, Sebastjan Obrez iz 8. r ter Nejc Polenek Štorman iz 6. A razreda.

S tako visoko uvrstitvijo so si prislužili zlata priznanja, ki jih bodo prejeli 11. junija v Cankarjevem domu v Ljubljani, na prireditvi Zotkini talenti.

Vsem tekmovalcem za izkazano znanje in izvrstno uvrstitev na regijskem in državnem tekmovanju KTO iskreno čestitamo!

Včeraj, 17. 5., pa  je v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko računalništvo in informatiko potekalo državno tekmovanje Robobum, katerega so se v panogi Robosled udeležili: Jan Blaj, Denis Pevec, Jure Tojnko in Jan Žekar  iz devetega razreda. V obeh spretnostnih vožnjah so s svojimi konstrukcijami in programi robotov uspešno opravili zadane izzive, za kar jim seveda tudi iskreno čestitamo!