Simbioza Giba je največja vseslovenska akcija, ki združuje idejo medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in gibanja. Spodbuja zdrav življenjski slog vseh generacij, ustvarja medgeneracijsko sodelovanje, spodbuja aktiven in zdrav način življenja v vseh življenjskih obdobjih, zato smo se tudi v naši šoli pridružili tej akciji.

Tako smo se v četrtek, 12. 5. 2022, vsi učenci naše šole skupaj z učiteljicami zbrali pred šolo in nestrpno čakali naše domače. Nismo čakali zaman, kajti natanko ob 10. uri so se nam pridružili dedki, babice, strici, starši, bratje. Zelo smo se jih razveselili ter jih prisrčno pozdravili. In dogajanje se je pričelo …

Na igrišču smo najprej ob glasbi razmigali naša telesa, nato smo se zabavali ob športnih igrah. V hoji, teku, ciljanju in streljanju smo bili tako uspešni, da sploh nismo mogli določiti zmagovalne skupine! Ko pa smo iz lončkov postavljali najvišji stolp, se je tekmovalnost pravzaprav zares začela. Vsaka skupina je namreč želela postaviti najvišji in najtrdnejši stolp, a kaj, ko so stolpi nastajali in se še hitreje podirali … Toda vztrajali smo. Igre smo zaključili s pesmijo Račke in tako v parih še zaplesali.

Pogasili smo si žejo in nato krenili na pohod proti Tunfu. Vso pot nas je močno grelo sonce in nam dalo dovolj energije, da smo uspeli priti na cilj. Po počitku in prepevanju smo se vrnili nazaj do šole, kjer smo nadaljevali naše druženje ob prijetnem klepetu, dobrem pecivu in pijači. Namen današnje akcije smo zagotovo dosegli in srčno upamo, da bomo dogodek še kdaj ponovili.

Vsem udeležencem Simbioze Giba se najlepše zahvaljujemo za udeležbo in sodelovanje!