V četrtek, 7. 4. 2022, smo imeli učenci 3. in 4. razreda iz Gorice prav poseben naravoslovni dan. Odšli smo v Šolski center Šentjur, kjer so imeli postavljeno razstavo z naslovom Posadimo umetnost. Razstavljenih je bilo več kot 3000 risb učencev iz vse Slovenije, ki so ustvarjali na temo Moje najljubše sadje in zelenjava.  

Po uvodnem pozdravu smo prejeli vrečko presenečenja. Hitro smo pogledali, kaj smo dobili, nato pa si na glavo z veseljem poveznili nove kape in se podali na pot. Študenta Višje strokovne šole Šentjur sta nas popeljala po njihovem čudovitem posestvu. Sprehodili smo se po ekološki učni poti, videli šolski ribnik, travniški sadovnjak in čebelnjak, permakulturne grede, hotel za žuželke ter del gozda. Izvedeli smo veliko zanimivega, bili smo tudi pohvaljeni, saj o naravi in živalih vemo zelo veliko.

Po končanem sprehodu smo se posladkali z rogljički in sokom iz vrečke presenečenja.

Nato so nam dijaki Srednje poklicne in strokovne šole Šentjur razkazali motorje, najrazličnejše traktorje s priključki ter delavnice. Odšli smo tudi v šolski hlev, kjer smo videli krave, ovce in koze. Čisto na koncu pa smo si ogledali še veterinarsko učilnico, ki izgleda kot čisto prava ambulanta za male živali.

Na naravoslovnem dnevu smo zelo uživali! Podjetju Acron in Šolskemu centru Šentjur se zahvaljujemo za prisrčen sprejem in da smo z njihovo pomočjo lahko preživeli čudovit dan.