Kaj je šport? Šport je igra ali dejavnost, izvedena v okviru javno določenih pravil pri kateri sodeluje ena ali več oseb, pri tem pa tekmuje proti drugim igralcem/udeležencem. Različni motivi za ukvarjanje s športom in želja doseganja dobrih rezultatov sta glavni značilnosti športa. Šport predstavlja velik del človeških interesov in dejavnosti. Zanj se odrekamo času, namenjenemu za počitek, kot je na primer branje časopisa ali gledanje televizije.(https://sl.wikipedia.org)

Torej, ne znamo si predstavljati življenja brez športa. Čisto vsak od nas si lahko najde šport zase, da poskrbi za svojo kondicijo, zdravje, sprostitev, zabavo, druženje … Tudi na naši šoli zelo radi “športamo” in srečo imamo, da živimo v tako čudoviti naravi, ki ponuja ogromno možnosti za gibanje. Pomembno je, da si vsak dan vzamemo čas za gibanje zunaj. Danes smo učence vprašali kateri je njihov najljubši šport. Dobili smo lepo paleto odgovorov. Radi igrajo nogomet, košarko, se vozijo s kotalkami, rolerji, rolkami in kolesi. Zelo radi imajo plavanje, smučanje, badminton, namizni tenis, atletiko, jahanje, ples, gimnastiko, boks in še bi lahko naštevali.

31. maj je svetovni dan športa. Če ste mogoče ta dan namenili kakšni drugi dejavnosti in ne športu, nič zato. Jutri je nov dan, izkoristite ga za kakšen sprehod, vožnjo s kolesom, igro košarke ali nogometa… in še kaj. Šport je dejavnost za katero ni nikoli prepozno.

Srečno, S ŠPORTOM! 🙂