Učenke 9. razreda so se udeležile desetega kviza ˝Ali poznaš svojo občino?˝, ki ga vsako leto organizira Mladinski center Šentjur.

Na kvizu sicer sodelujejo učenci 8. razredov, vendar prejšnje šolsko leto epidemiološka situacija ni dovoljevala izvedbe. Zato so ga namesto zgodaj spomladi izvedli oktobra in se prilagodili okoliščinam zaradi omejevalnih ukrepov za zajezitev koronavirusa.

To je bil prvi izmed desetih kvizov, ki je v celoti potekal preko spleta. Ekipe so bile povezane preko videokonference, na vprašanja pa so odgovarjale preko spletne platforme Kahoot. Pred začetkom kviza je ekipe pozdravil tudi župan občine, mag. Marko Diaci. Tekmovalce je pohvalil za vso vloženo energijo ter jim zaželel veliko uspeha na kvizu.

Dobra priprava in trud sta se obrestovala, saj so se učenke na kvizu odlično odrezale in našo šolo prvič popeljale do 1. mesta.

Ekipo, pod vodstvom učiteljice Brede Županc, so sestavljale: Ana Užmah, Danaja Krajnc, Sara Pungeršek, Nina Steiner, Leja Planko ter Karin Kristan in Nina Polenek Štorman.

Članicam ekipe, ki so pokazale veliko znanja o občini Šentjur, čestitamo za dosežen uspeh!