V tednu otroka smo tudi mi  imeli veliko različnih in sproščenih dejavnosti.

V torek smo si v šoli pripravili kino in si ogledali otroška filma: Kraljevski kuža z velikim srcem (1., 2., 3. r) in Sreča na vrvici ( 4. in 5. r). Ob gledanju smo jedli kokice, ki smo jih spekli kar v šoli. Mmm, kako so bile dobre.

V sredo  smo lahko s seboj prinesli kotalke, rolarje in skiroje. Zadnjo šolsko uro smo v toplem jesenskem soncu uživali na igrišču in se sproščeno vozili. Imeti smo morali primerno opremo, ščitnike in čelado, da smo poskrbeli za svojo varnost. Potem smo se posladkali z dobrim kostanjem, ki smo ga nabrali sami.

V četrtek sta nas obiskala prijatelja Križko in Rdečka, ki sta bila poškodovana.   K sreči sta  gospe iz RK Šentjur dobro poskrbeli za njune rane. Zdravnica nam je povedala, kaj se jima je zgodilo. Podučila nas je o različnih poškodbah, ki se nam lahko zgodijo in o prvi pomoči. Tudi mi smo se naučili, kako jih oskrbeti, oziroma imobilizirati rane. Naredili smo tudi pravo kompresijsko obvezo, naše glave, roke, prsti… so bili kmalu poviti. Zelo smo bili spretni.

Pri naslednji delavnici smo spoznali likovno tehniko GLASS ART in si naredili lepe spominke z vlivanjem epoksi smole.

V petek smo skupaj z otroci vrtca odšli na kratek sprehod, jim pomagali pri hoji in se sproščeno pogovarjali.

Teden otroka je hitro minil, v šoli je bilo zabavno in poučno. Veseli smo bili, ker ta teden nismo imeli domačih nalog.