V četrtek, 18. 4. 2019 smo se sedmošolci in nekateri osmošolci udeležili delavnic s področja tehnike, naravoslovja in storitvenih dejavnosti na ŠCC. Ponudba delavnic je bila pestra in nadvse zanimiva. Dijaki ŠCC so se nam v uvodu predstavili  z izvirnim in zanimivim programom: glasbene točke, nastop mažoretk, ves čas je bila aktivna tudi Šova – maskota ŠCC, ne smemo pa pozabiti tudi na legendarne Skokce in njihove vragolije z žogo.

 

Na delavnicah pa: naučili smo se izdelati kremo za roke, gel za utrditev pričeske, mazilo, ki odganja komarje, skulpture s prepogibanjem papirja; naredili svoj mozaik, obesek iz kovinskega prahu, skonstruirali obesek in ga nato s 3D tiskalnikom tudi natisnili, se naučili osnov programiranja, se preizkusili v spretnostih ličenja in izdelavi modnih dodatkov, pogledali, kaj potrebuje naš jekleni konjiček, ko zasveti ena izmed kontrolnih lučk in še in še…

 

Bilo je pestro. Bilo je zanimivo!

 

Domov smo odšli polni novih vtisov, doživetij in lepih občutkov, marsikdo med nami z mislijo; morda pa moja pot v bodočnosti vodi prav na ŠC v Celje.