Zlati bralci postanejo bralci, ki so devet let pridno brali za slovensko bralno značko. Med letošnjimi devetošolci imamo 10 zlatih bralcev. Zlati bralci so postali: Žan Debelec, David Domanjko, Eva Šket, Nika Škornik, Nika Tanšek, Nina Tovornik, Nuša Tovornik, Tamara Završek, Sara Žafran in Tinkara Žnidarec. Za nagrado za prizadevno branje so se 4. junija 2018 udeležili svečane podelitve priznanj in knjižnih nagrad v Ipavčevem kulturnem centru.

“Kdor bere, živi nešteto svetov, kdor ne bere, živi samo enega”, je bila ena od misli, ki jo je na prireditvi ob zaključku projekta Zlati bralec/Zlata bralka poudarila predsednica OZPM Šentjur Albina Karmuzel. Mlade in prizadevne bralce so nagovorili tudi predstavnica Občine Šentjur Judita Methans Šarlah, direktorica Knjižnice Šentjur Tatjana Oset in presenečenje prireditve, vsestranski umetnik Boštjan Gorenc Pižama, ki je bralcem na “odštekan” način predstavil, kaj je smisel branja.

Kot darilo za prizadevno branje so si ogledali gledališko predstavo Kako dobiti vlogo hrasta#gledališčevdevetletki v izvedbi Teatra (nade)budnih OŠ Franja Malgaja Šentjur.

Vsi zlati bralci so za knjižno darilo prejeli pesniško zbirko Srečka Kosovela Barž = kons: besede v prostoru.

Prireditve so se udeležili tudi najboljši bralci iz 7. in 8. razreda.