Evropski dan jezikov je dan, ko praznujemo jezikovno raznolikost v Evropi in spodbujamo učenje jezikov. Praznujemo ga na pobudo Sveta Evrope v Strasbourgu od leta 2001 dalje vsako leto 26. septembra. Na OŠ Slivnica pri Celju smo ta dan obeležili s sodelovanjem na natečaju slovenskega društva učiteljev angleščine IATEFL Slovenia in v eTwinning projektu Let’s celebrate the European Day of Languages!

Letošnja tematika natečaja je bila zgodbe iz šestih besed – učenci so sestavljali zgodbe iz šestih besed, svojo zgodbo pa so lahko na kreativen način zapisali v vizualni obliki kot likovni izdelek ali predstavili v video različici »Vine«.

Učenci, ki sodelujejo v eTwinning projektu, so za vrstnike iz drugih sodelujočih držav izdelali poštne razglednice in jih opremili s pozdravom v slovenskem in angleškem jeziku. Razglednice so bile pred dobrim tednom dni poslane na sodelujoče šole, že prejšnji teden pa smo na šolo začeli prejemati razglednice iz drugih držav. V večnamenskem prostoru šole pripravljamo razstavo razglednic.