Branje nam odstira nove svetove. Beremo lahko za znanje in zabavo. Beremo lahko tudi za bralno značko. Zlati bralci so postali učenci, ki so vsa osnovnošolska leta brali za slovensko bralno značko. Ponosni smo na 12 učencev, ki jim je to uspelo.

24. maja so se z mentoricami udeležili prireditve ob zaključku projekta Zlata bralka, zlati bralec v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju. Projekt že 19 leto pripravljata Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS.

Nagovorila sta jih ga. Albina Karmuzel, predsednica OZPM Šentjur, in ga. Katja Kladnik, predstavnica Knjižnice Šentjur. V kulturnem programu je nastopil mladinski pisatelj Boštjan Gorenc Pižama.  Predstavil jim je literarne zanimivosti, svoja odkritja iz zgodovine slovenskega slovstva. Na zelo resen način (če verjamete).

Zlati bralci so za prizadevno branje prejeli spominska priznanja.  Za nagrado so se lahko s pisateljem fotografirali in prejeli njegov avtogram. Na zadnji šolski dan bodo dobili še knjižno darilo.  Obdarovani bodo s knjigo dr. Tine Bilban Kako razumeti svet: 50 abstraktnih izumov. 

Zlate bralke in zlati bralci so v šolskem letu 2022/2023 postali:

Ana Bobnar, Nik Krajšek, Miha Mastnak, Zoja Planko, Anže Kupec Arzenšek, Sara Mastnak, Nik Poljšak, Ema Skale, Eva Steiner, Gal Tržan, Kristina Tržan in Lucija Verk.

Naj jim bo branje v veselje še naprej.