Prireditev smo organizirali v sredo, 18. maja 2022, v šolski telovadnici v Gorici. V goste smo povabili člane Društva za boljši svet. Odigrali so dve predstavi. Prvo, z naslovom Bodi moj prijatelj, so si ogledali vsi učenci razredne stopnje, tudi učenci z obeh podružnic. Druga predstava, Lepa beseda odpira vsa vrata, je bila namenjena učencem predmetne stopnje.

Oboji, mlajši in starejši, smo se veliko smejali, a kljub temu veliko naučili o tem, kakšni moramo biti do drugih. Zaploskali smo tudi vsem bralcem, naj bralcem, zlatim bralkam in mentoricam Bralne značke. Prireditev sta povezovala Lucija Bratec in Joži Gerzina, odlično.  Med nastopoma je veliko škljocalo. Dogajanje so pozorno spremljali člani fotografskega krožka pod mentorstvom učiteljice Tine. Njihove fotografije bomo še objavili.

Veliko učencev je prostovoljno pomagalo pri pripravljanju in pospravljanju  telovadnice.

Zaradi vseh skupaj je bila prireditev prijetna.

Na šoli imamo knjigo, v katero vpišemo goste, ki nas obiščejo ob zaključkih Bralne značke. Goste poprosimo, da vanjo zapišejo kakšno misel. Le kaj so zapisali  letošnji gostje?

” Nič ne more ustaviti otroških sanj. Ne politika, ne vojna in ne pandemija. Hvala vam, da s knjigami spodbujate sanje.”

Hvala vam, Katja, Miran in Goran, da ste bili z nami in nam pokazali pot v boljši svet. Z branjem smo na dobri poti, da ga dosežemo.