Noč pravljic v naši šoli postaja tradicionalni dogodek, saj smo ga tokrat izvedli še tretjič. Z njim privzgajamo otrokom veselje do branja, širimo bralno kulturo ter poudarjamo pomen branja za kvalitetno preživljanje prostega časa. Hkrati nam omogoča medgeneracijsko povezovanje, druženje, prenašanje znanj, izkušenj, gibanje ter krepitev temeljnih človekovih vrednot, kot so samostojnost, strpnost, odgovornost, spoštovanje, razumevanje, pomoč, sprejetost … O dogodku sta tretješolki Leja in Pia zapisali:

V petek, 7. 6. 2019, smo v šoli Loka pri Žusmu imeli Noč pravljic. Ko smo vsi otroci prispeli v šolo, smo v telovadnici odložili prtljago in odšli v knjižnico. Tam smo iz razrezanih delčkov sestavljali pravljične junake. Ooo, kako je bilo težko, ampak nam je uspelo sestaviti dve sestavljanki! Svojo najljubšo pravljico smo pripovedovali sošolcem. Potem smo imeli večerjo. Pojedli smo vse do zadnje pikice, saj so bile palačinke z marmelado in nutelo res slastne. Mjami …

Po okusni večerji smo zunaj na igrišču igrali badminton in med dvema ognjema. Ko smo bili vsi izmučeni, smo odšli na ogled pravljičnega kina. Pri prvi pravljici smo lizali sladoled, pri drugi pa vzeli svoje dobrote in si jih razdelili. Pozno zvečer smo razpakirali svoje stvari in zaigrali še štiri pravljice. Nato sem jaz prebrala pravljico, ampak učiteljičina je bila tako zanimiva, da smo nekateri kar zaspali, drugi pa so še kar bedeli.

Ko smo se zjutraj nekateri zbudili, smo sošolce namazali  z zobno pasto. Tega niso bili najbolj veseli, ker so si kar dolgo umivali obraz. Nato smo vse spakirali in odšli k zajtrku. Ker smo bili zelo lačni, so nam tunina pašteta, žemlja in čaj zelo teknili. Potem smo odšli še na kratek jutranji pohod na Rudnico. Na pohodu smo se slikali, pogovarjali in jedli gozdne jagode. Ko smo prispeli do šole, so nas starši že čakali. Poslovili smo se in se s starši odpeljali domov.

Ta dan nam bo zagotovo ostal za vedno v spominu!

no images were found