V PŠ Loka smo našo zaključno prireditev pričeli s petjem himne in deklamacijo Ipavčeve pesmi Domovini. Tako smo obeležili dan državnosti, ki ga praznujemo 25. junija.

Sledil je lep kulturni program, kjer so se predstavili učenci vseh razredov. Program pa so popestrili še: Kiara s kitaro, Aleks Čavš s harmoniko, Aleks Centrih z baritonom, deklice iz 5. razreda s plesom in skečem Kip resnice, učenci plesnega krožka Pleši z mano ter pevski zbor s pesmicama Klobučki sreče in Prijatelj ob spremljavi harmonikarja Robija Novaka.

Nato je sledil še program učencev 5. razreda, ki bodo prihodnje šolsko leto prestopili prag šole v Gorici. Pripravili so zabavne igre, kjer so tekmovali učenci ostalih razredov. Ob glasnem navijanju smo dobili in razglasili zmagovalni 2. razred.

Za konec se je pet petošolcev s pesmijo Zgodba o prijateljstvu poslovilo od sošolcev, učiteljic in prijateljev. Marsikomu se je utrnila solza, saj so bili pridni, prijateljski, zabavni… Po nagovoru vodje šole Fride Gubenšek pa smo se poslovili od tega šolskega leta in z veseljem zakorakali v zaslužene počitnice.