V petek, 22. junija 2018, smo se učenci in učiteljice z učiteljem ter gospo ravnateljico zbrali v lepo okrašeni šolski telovadnici in s tradicionalno proslavo počastili dan državnosti. Program sta vodila četrtošolca Sara in Maj, ki se je izkazal tudi z igranjem klavirske harmonike. Pevski zbori so prepevali ob spremljavi Orffovih glasbil, palčk  in veder ter kamenčkov. Gimnastičarke Tinkara, Larisa, Kristina in Rebeka so požele velik aplavz s svojimi usklajenimi elementi, ki so jih ob glasbi popestrile še s koreografijo. Folklorna skupina je ob Tadejevi spremljavi veselo pela, plesala in se igrala otroške igrice.

Kar sedem harmonikarjev: David, Tadej, Žiga, Matej, Aljaž, Taj in Jan je ob spremljavi Anžetovega baritona v uradnem delu programa navdušilo s Slakovo V dolini tihi, Hoblmajstri Jan, Oskar, Aljaž in Luka pa tudi s kmečkimi orodji, ki so jih uporabili kot glasbila. David je spremljal zbor, ki je zaključil proslavo z Avsenikovo Slovenija od kod lepote tvoje, ki so jo peli vsi učenci predmetne stopnje, saj so pri urah GUM pridno vadili že nekaj časa. Učenci razredne stopnje so veselo mahali z lastnoročno izdelanimi zastavami. Tudi Sara in Maj sta nas opomnila, da je še čas, da si kupimo zastavo, če je še nimamo, in jo ponosno razobesimo ob dnevu državnosti.
Potem pa se je ob zvokih vseh glasbenikov spontano začelo veselo rajanje, ki so se mu pridružile tudi učiteljice.

Gospa ravnateljica je vsem čestitala za uspešno končano šolsko leto, zaželela veliko lepih brezskrbnih počitniških doživetij in opozorila tudi na varnost.
Naša šola dobiva novo zunanjo podobo in vsi nestrpno čakamo, kdaj bo zasijala v vsej lepoti.
A najprej bomo uživali zaslužene počitnice!