V sredo, 16. maja 2018, smo imeli v šolski telovadnici prireditev ob zaključku bralne značke za vse učence.  Kot gosta smo povabili ilustratorja in pisatelja Uroša Hrovata. 

Predstavil se nam je predvsem v luči  ilustratorja. Učenci razredne stopnje so uživali ob branju in risanju zgodb iz slikanice Peter Nos: Zemljani in Lunjani ter zgodbe Skrivnostna zver iz Živalskih novic. S svojimi idejami so lahko sooblikovali podobe, ki jih je ilustrator “igraje” risal.

Učencem predmetne stopnje je predstavil kratko zgodovino stripa. Ob risanju stripovske akcijske komedije o Tončku in Balončku  je razložil temeljne značilnosti stripa in posebne risarske efekte.

Vse nastale risbe in strip je avtor podaril šoli. Ob koncu je s podpisom in risbo polepšal knjige učencev in knjige iz šolske knjižnice. V spominsko knjigo nam je narisal ilustracijo, v oblaček je zapisal: “Super je bilo!”. Super smo se imeli tudi mi.

Prireditev sta povezovala Ana Užmah in Žiga Polšak, ki sta se avtorju v imenu vseh zahvalila s skromnim darilcem. Dogodek so obogatili glasovi otroškega pevskega zbora s pesmijo Pedenjped in zvoki harmonike Žana Debelca. Vsakega izmed naj bralcev na predmetni stopnji smo nagradili z aplavzom.

Uroš Hrovat je z obiskom močno spodbudil interes za prebiranje svojih avtorskih knjig in del, ki jih je ilustriral.