V petek, 16. 11. 2016,  smo v naši šoli imeli naravoslovni dan – tradicionalni slovenski zajtrk, v okviru katerega so se prepletale različne dejavnosti.

Najprej smo čas namenili delavnici za Zdravo šolo, v okviru katere smo se poučili o zdravi prehrani, z vajami izboljšali svoje telesno in duševno počutje, krepili dobro medsebojno sodelovanje …

Tradicionalni slovenski zajtrk s črnim kruhom, maslom, medom, jabolki in mlekom nam je dal dovolj energije za naše nadaljnje delo.

Sledile so namreč priprave na snemanje pesmi Čebelar, ki smo jo zapeli ob spremljavi odličnega harmonikarja Robija Novaka. Posnetek smo poslali na Čebelarsko zvezo Slovenije ter ga objavili na YouTubu.

Delo smo nadaljevali s pečenjem medenih piškotov in  polnjenih jabolk z orehovim, lešnikovim nadevom ter oblikovanjem sadnih nabodal in sadnih krožnikov.

Čakanje na pečene dobrote je bilo dolgo, zato smo ga izkoristili za ustvarjanje plakata Shema šolskega sadja in zelenjave.

Končno smo dočakali tudi trenutek pogostitve. Bogato obložene mize v jedilnici, prikupno serviran pribor in omamne vonjave so bile zadosten razlog, da smo hitro sedli za mize in dodobra napolnili naše želodčke.

no images were found