Četrtošolci so o tehniškem dnevu, na katerem so izdelali nočne svetilke, povedali sledeče.

TINKARA: Danes smo izdelali nočno svetilko. Vesela sem, da mi sveti. Malo me je jezilo, ko smo morali kozarec potisniti v krog iz kartona.

TIMOTEJ: Tehniški dan je bil super, poučen. To pa zato, ker si moral biti vztrajen in nisi smel odnehati. Včasih smo si morali tudi malo pomagati.

PATRIK: Najboljše je bilo, ko smo vezali žice skupaj.

ANEJ TAI: Najbolj me je jezilo, ko smo lepili škatle.

FLORIJAN: Tehniški dan mi je bil super. Veliko sem se zabaval, najbolj pa takrat, ko smo morali narediti škatlico za baterijo.

NEŽA: Meni je bilo vse skupaj všeč! Najbolj me je jezilo, ko smo delali škatle. Komaj čakam, da bomo delali naslednji projekt.

BOR: Današnji dan je bil zanimiv in poučen. Naučili smo se, kako narediti svojo lučko. Bilo je tudi malo zahtevno, ampak še vedno je bila pot, da se rešimo.

NIKA: Meni je bilo danes lepo. Podstavka ni bilo enostavno narediti.

JERNEJA: Bilo je težko, a so mi Florijan, Timotej in Luka pomagali. Bila sem jim zelo hvaležna in tega dneva ne bom nikoli pozabila.

ULA: Danes je bilo super! Najboljše je bilo, ko smo povezali žice z baterijo in ko smo delali stikalo. Najslabše je bilo, ko se je Jernejina lučka pokvarila, ampak so ji pomagali sošolci in jo popravili.

EVA: Na tehniškem dnevu mi je bilo všeč. Mislila sem, da bo težko, ampak potem sem ugotovila, da sploh ni. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali stikalo. Nočna lučka mi zelo dobro dela.

JAKA: Najboljši del je bil, ko smo delali podstavek za svetilko. Čeprav nam je vzelo kar nekaj časa, je bil zelo lahek za sestaviti. V notranjosti skriva vse, kar sestavlja električni krog.

LUKA: Danes je bil najboljši dan, ker smo delali svetilke. Najboljši del je bil, ko smo povezali žice v električni krog. Ko smo povezali podstavek in kozarec in smo naredili stikalo, sem ugotovil, da mi žarnica sveti. Na koncu smo trije fantje pomagali sošolki.

JAN: Zelo mi je bilo všeč, ko sem naredil stikalo iz sponke in dveh razcepk. Najtežje mi je bilo dokončati svetilko. Najboljši del mi je bilo slikanje, saj smo se zelo nasmejali. Obožujem tehniške dni.

TJAŠA: Najboljše mi je bilo, ko smo delali stikalo. Fino je bilo tudi, ko smo delali podstavek in povezali žice.

TEA: Všeč mi je bilo, ko smo delali stikalo in škatlico. Najbolj zoprno pa to, ko se mi je utrgala žica in ko škatlice nisem mogla zapreti.