Spoštovani starši!

Prihodnji teden nadaljujemo s šolskim delom, za katerega želimo, da bo potekalo mirno predvsem pa brez nepotrebne panike glede na ugotovljene primere okužb z novim koronavirusom v sosednjih državah.

Okoliščine se dnevno spreminjajo. Vse informacije povezane s Covid-19 so dostopne na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: NIJZ- Pojav novega koronavirusa, ki jo redno posodabljajo.

Pri preprečevanju okužbe s koronavirusom je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo (vsaj 1 minuto).
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

O tem se bomo z učenci pogovorili v šoli, pomembno je, da tudi doma starši upoštevate preventivne ukrepe. V primeru, da otrok zboli, naj ostane doma. Smernice o ravnanju, ko zboli družinski član so dostopni na naslovu: NIJZ – Vključitev otroka v vrtec/šolo po preboleli nalezljivi bolezni ali okužbi

Tisti, ki se vračate s potovanja najdete odgovore na naslovu NIJZ – Kaj svetujemo potnikom po vrnitvi iz območja, kjer se pojavil koronavirus

Šola bo storila vse, kar je smiselno, da bodo lahko pouk in druge dejavnosti nemoteno potekale. Vam in vašim najbližnjim želim zdravja in dobrega počutja.

Ravnateljica Marjeta Košak