Na OŠ Slivnica pri Celju smo v četrtek, 28. 11. 2019, skupaj s Podružničnima šolama Loka pri Žusmu in Prevorjem priredili Miklavžev sejem in koncert. Na začetku prireditve nas je lepo pozdravila ravnateljica, gospa Marjeta Košak, nato pa je sledil koncert. Rdeča nit koncerta je bila glasba oz. ljubezen do glasbe, ki se prenaša »Iz roda v rod«. Koncert so otvorili MPZ OŠ Slivnica pri Celju s pesmijo Naj bo lep ta dan, pod vodstvom gospe Anje Brečko. Pod njenim vodstvom je nastopil tudi OPZ OŠ Slivnica pri Celju s pesmijo Čokolada, OPZ Podružnične šole Loka pri Žusmu pa nam je, pod vodstvom gospe Nastje Zidanšek, zapel pesem Če bi se svet nazaj vrtel. Letos smo za koncert pripravili nekaj novega in k sodelovanju povabili družine naših učencev. Učenci so nastopili skupaj s starši, brati in sestrami, babico in teto. Predstavila sta se nam učenca Žan in Lara Pertinač iz Prevorja ter nam zapela in zaigrala pesem z naslovom Divja kri, nato pa so skupaj z očetom in babico zapeli vsem dobro znano Slakovo skladbo V dolini tihi. Leja Loknar iz Loke je z očetom Damjanom nastopila s pesmijo Tvoje ime, Slovenija. Učenca 8. razreda, Zoja in Anej, pa sta z očetom Vinkom zaigrala pesem Otoček sredi jezera. V božični čas so nas s skladbo Jingle bells popeljale Larisa in Tinkara Mastnak ter njuna teta Patricija. Najštevilčnejša zasedba, družina Jelen, je nastopila zadnja. Zala, Timon, najmlajša Eva ter oče Gašper in mami Vanja so zaigrali in zapeli venček slovenskih. Za konec pa so vsi trije zbori in nastopajoče družine ob spremljavi Gašperja Jelena zapeli Belo snežinko ter pričarali že povsem praznično vzdušje.

Pred in po Miklavževem koncertu smo učenci tudi letos na stojnicah prodajali različne pekovske izdelke, adventne venčke, božične okraske, voščilnice, božične namizne dekoracije, nakit … Izdelke smo naredili učenci s pomočjo učiteljic in učiteljev na tehniškem dnevu, k sejmu pa so pripomogle tudi družine s svojimi izdelki.

Izkupiček sejma bo v celoti namenjen šolskemu skladu, ki bo denar namenil sofinanciranju sodobnih šolskih učil, dejavnostim učencev in pomoči socialno šibkejšim družinam.

 

Nika Melanšek, 9.b

no images were found