Učenci 3. razredov OŠ Slivnica pri Celju, POŠ Loka, POŠ Prevorje in učenci 2. razredov POŠ Loka in POŠ Prevorje, so letos izvedli 20 urni plavalni tečaj v CŠOD Burja, v Seči.
Vsi dnevi so bili zapolnjeni z raznimi dejavnostmi. V prvi vrsti je bilo plavanje. Učenci so bili v bazenu dopoldan in popoldan. Kadar niso bili v bazenu pa so bili na dejavnostih. Spoznavali so okolje, v katerem so ta teden bivali. Seznanili so se z drevesi, ki so značilni za to okolico, spoznali soline, obiskali kamnite kipe, obiskali marino, pokukali na obalo, se sprehodili do slaščičarne, obiskali vrt kaktusov, pisali razglednice, reševali naloge, se pomerili v športnih igrah in še marsikaj.
Seveda pa so poskrbeli tudi za svoje želodčke (pet obrokov na dan). Vsak je imel svojo zadolžitev. Prednostna naloga je bila skrb za samega sebe: pospravljanje za seboj, skrb za svoje stvari, priprava na dejavnosti in plavanje. Poleg tega so morali skrbeti za urejenost sobe in ključe, pripravljali in pospravljali so mize pred in po obrokih.
Čeprav jim ta teden vreme ni bilo najbolj naklonjeno, so izvedli vse načrtovane dejavnosti in se zdravi vrnili domov.

We cannot display this gallery