Zadnji šolski dan pred začetkom jesenskih počitnic, v petek, 23. oktobra 2015, smo v počastitev dneva reformacije in dneva spomina na mrtve najprej pričeli s proslavo v telovadnici.

Učenci predmetne stopnje  so imeli v nadaljevanju tehniški dan, na katerem so izdelovali izdelke za Miklavžev sejem. S pomočjo spretnih in natančnih prstov so nastali venci, voščilnice, broške, posodice in različni okraski.

Na proslavi so nastopili učenci razredne in predmetne stopnje. Predstavili so se z recitacijami, deklamacijami, igranjem na glasbila, zapeli so nam tudi vsi trije zbori: otroški, mlajši mladinski in mladinski pod vodstvom zborovodkinje Metke Bevc. Njihove glasove so obogatili s spremljavo na kitari Sara Žafran, Nika Pungeršek in Maja Mesarec, na klarinetu pa Sebastjan Robič. Prireditev sta sproščeno povezovala Anja Furdi in Vid Palčnik. V drugem delu proslave so osmošolci in devetošolci v “5-ih minutah za zgodovino” predstavili obdobje reformacije, obiskal in nagovoril  nas je “Primož Trubar”, ki ga je odlično upodobil Vid Palčnik.